© Marc Herremans - Corelio

Moordenaar van agente Kitty Van Nieuwenhuysen krijgt enkelband

Noureddine Cheikhni, een van de moordenaars van politieagente Kitty Van Nieuwenhuysen, krijgt een elektronische enkelband. Dat heeft de strafuitvoeringsrechtbank in Luik beslist, zo heeft VTM NIEUWS zaterdagavond bericht.

mg

Cheikhni werd veroordeeld tot 30 jaar cel voor de moord eind 2007 in Lot op de politieagente. Hij zat 10,5 jaar in de gevangenis en wordt nu, na een derde van zijn straf, onder elektronisch toezicht geplaatst.

De ouders van Kitty Van Nieuwenhuysen zijn het daar absoluut niet mee eens. Hun dochter werd door drie gangsters doodgeschoten. “Als je een politieinspecteur doodschiet en een andere zwaar verwondt, is het niet logisch dat je na 10,5 jaar een enkelband krijgt”, reageert vader Johan Van Nieuwenhuysen bij VTM NIEUWS.

John Maes van de commissie strafrecht van de Vlaamse Balies heeft alle begrip voor de reactie van de nabestaanden. Hij wijst erop dat de strafuitvoeringsrechtbank de wet heeft toegepast, en ongetwijfeld wel overwogen. In 2013 is de wet op de voorwaardelijke invrijheidsstelling verstrengd.

Nu in het nieuws