© GOYVAERTS/GMAX Agency

Lierse Kempenzonen klopt topfavoriet Virton ondanks flaterende scheidsrechter

Lierse Kempenzonen zorgde zaterdag voor een stunt van jewelste door topfavoriet Virton in eigen huis te verslaan. De Pallieters troffen het niet met een dramatische scheidsrechter Liegeois, maar goals van Boulaouali en Bastiaens trokken de driepunter toch over de streep.

Coach René Trost wijzigde zijn elftal slechts op één positie in vergelijking met de opdracht van vorige week tegen FC Luik. Een noodgedwongen wissel dan nog wel, nadat Francesco D’Onofrio onvoldoende hersteld was van zijn adductorenletsel en in de basis werd afgelost door Mathiece Nelissen. Augusto Da Silva was eveneens terug fit na zijn enkelblessure, maar startte op de bank. Bij Virton viel goalgetter Koré in laatste instantie uit en dat bracht ex-Pallieter Aurélien Joachim in de basis.

Op bezoek bij de torenhoge titelfavoriet moest zaterdag de waarde van Lierse Kempenzonen duidelijk worden. Niet onverwacht was het Virton dat de partij meteen in handen nam. Dat leidde al gauw tot een eerste mogelijkheid voor Serwy na een slippertje van Buyens, maar die kwam met de schrik vrij en zag het leer naast de verste paal dwarrelen. Beetje bij beetje kropen de Pallieters toch in de match. De eerste verwittiging kwam van Kuijlaars, die net over de balk besloot na een subtiel hakje. Maar halfweg de eerste helft was het toch bingo. Kuijlaars bracht de bal tot bij Boulaouali, die het ding via Fadhloun en Moris in doel zag verdwijnen. Een gevleide voorsprong, maar één die wel zichtbaar deugd deed. Lierse Kempenzonen putte moed en vertrouwen en leek ook zonder kleerscheuren de rust te halen. Tot de wispelturige scheidsrechter Valentin Liegeois zijn nummertje opvoerde en Virton tot twee keer toe diep in blessuretijd een vrijschop voor de Lierse zestienmeter toekende. De eerste wisten de Pallieters nog te pareren, de tweede belandde via de paal voor de voeten van Grain, die de bal in doel joeg.

De tweede helft kondigde zich zo extra moeilijk aan en zo bleek ook in het vierde kwartier. Liefst drie keer ging het alarm af in de zestienmeter van de bezoekers. Lazaar en Devresse kopten over, Francois besloot op Geens. Maar opnieuw wroette Lierse Kempenzonen zich fraai terug in de partij. Eerst schreeuwden de Pallieters moord en brand voor een niet gefloten strafschopfout op Boulaouali, maar een minuut later was het toch raak. Een vrijschop van diezelfde Boulaouali op het hoofd van Bastiaens, die fraai in de hoek kopte. De Pallieters leken die winst in de slotminuut nog uit handen te geven, toen de scheidsrechter een fout zag van Lecomte op Geens. Maar Faddhloun mikte de elfmeter naast.

VIRTON: Moris, Francois, Nadeau, Devresse, Lesquoy, Lecomte, Fadhloun, Serwy (80’ Babit), Lazaar (58’ Lauriente), Grain (67’ Prudhomme), Joachim.

LIERSE KEMPENZONEN: Geens, Schops, Bastiaens, Wils, Nelissen, Janssen (67’ Sols), Buyens, Boulaouali (88’ Van der Veken), Molenberghs (74’ Da Silva), Kuijlaars, Vermeiren.

DOELPUNTEN: 22’ Boulaouali 0-1, 45+6’ Grain 1-1, 66’ Bastiaens 1-2.

GELE KAARTEN: 39’ Vermeiren, 57’ Lesquoy, 65’ Boulaouali, 69’ Fadhloun, 71’ Serwy, 79’ Kuijlaars, 89’ Geens.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Liegeois.

TOESCHOUWERS: 1.924.

Meer sportnieuws