Eerste Belgische Urban Center opent zijn deuren op het Kiel

Print
Kiel -

Zaterdag opende het eerste Urban Center in België de deuren in de voormalige feestzaal Kielpark, aan de Sint-Bernardsesteenweg. Heel wat jongeren gaven er, na de obligate speeches, tijdens een wervelende show het meest creatieve van zichzelf. De sfeer was dan ook uitgelaten.

Let’s Go Urban is een organisatie die jaarlijks 70.000 kinderen, tieners en jongeren bereikt en een project van Sihame El Kaouakibi, “een vrouw met een missie”. In het kersverse hoofdkwartier krijgt al dat jonge, getalenteerde geweld de kans om zichzelf te ontplooien. Met name dans, sport, zang en media komen er aan bod en men kan zelfs uitgroeien tot lesgever of coach.

Schepen voor Jeugd Nabilla Ait Daoud (N-VA) is enthousiast: “Het project wil hen niet alleen een opleiding geven, maar ook emanciperen en sterker maken. Dankzij de ondersteuning vanuit de stad Antwerpen vond Let’s Go Urban een definitieve uitvalsbasis op het Kiel, wat dan weer zal zorgen voor een divers aanbod van en voor jongeren.”

Naast de jongeren zelf -gaande van hiphoppers over een stomende dansgroep tot intieme spoken word artiesten- traden er ook lokale helden zoals David Jahmill op. De akoestiek was niet altijd je dat, maar het werd sowieso een erg fijn feestje met heel wat bezoekers.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio