© Jan Vorsselmans

Dertigste editie pakt uit met verenigingenmarkt

Landbouwfeesten op Einhoven zet dorp in de kijker

Zoersel profileert zich nog altijd als een landbouwdorp. Dat aspect wordt komend weekend door de Landelijke Gilden van Zoersel en Halle-Sint-Antonius in het gehucht Einhoven extra in de kijker geplaatst tijdens de 30ste editie van de Landbouwfeesten (22 en 23 september). Er is zondag ook een verenigingenmarkt op het terrein.

Vorige zondag konden belangstellenden tijdens de officiële Dag van de Landbouw al kennismaken met melkveebedrijf het Vrijthof van Bart en Sara Van de Vloet. Dit weekend breien ze er in Zoersel een vervolg aan op de feestweide in het gehucht Einhoven. Dit evenement kadert in het algemeen sociaal-culturele thema Dorp in de Kijker, waarbij in Zoersel het hele jaar door tal van activiteiten worden georganiseerd.

De Landbouwfeesten van 22 en 23 september beleven meteen hun 30ste editie. De publieke belangstelling is steeds groot en ook nu worden weer duizenden bezoekers verwacht.

Zaterdag 22 september is er om 18.30u een fuif op kindermaat, terwijl de ouders genieten van een drankje. Om 21.30u staat een boerenbal op het programma met een optreden van de plaatselijke pop- en rockband MOOTS en van DJ Alliance.

Dé grote dag is 24 september. Op het feestterrein kunt u terecht voor een boerenmaaltijd, een boerenmarkt, activiteiten van verenigingen, hapjes en drankjes, kinderanimatie, huifkar- tractor- en ponytochten en nog veel meer. Om 17u volgt de prijsuitreiking van een fotozoektocht, georganiseerd door de KWB.

Een uitschieter in het programma is ditmaal een heuse verenigingenmarkt. Schepen van Landbouw Luc Kennis (CD&V), tevens mede-initiatiefnemer van deze landbouwfeesten, legt uit: “We hebben alle verenigingen gecontacteerd en vele zijn op ons voorstel ingegaan om zichzelf uitgebreid voor te stellen en eventueel leden te werven. We hopen dat het een succes wordt, zodat we jaarlijks zo’n verengingenmarkt kunnen organiseren.”

Ondertussen wordt naarstig voortgewerkt aan het uitstippelen van een recreatieve landbouwfietstocht van 30 kilometer. Die loopt langs boerderijen en zorginstellingen en wordt in het voorjaar 2019 officieel ingereden. Panelen onderweg geven uitleg en op het parcours worden extra zitbanken geplaatst.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio