Politie haalt trage tractor op A12 uit het verkeer

Themabeeld. Foto: New Holland

Politie haalt trage tractor op A12 uit het verkeer

Print
Willebroek -

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft tijdens een midweek-actie alweer 211 te hard rijdende chauffeurs geflitst. Maar ze haalden ook een landbouwtrekker uit het verkeer die met 40 kilometer per uur op de A12 reed.

Voor de tweede keer in een tijdspanne van een week heeft de lokale politie Mechelen-Willebroek snelheidscontroles gehouden aan het kruispunt R6 met de Antwerpsesteenweg. Bij een vorige actie werden 1.179 bestuurders gecontroleerd, waarvan er 205 (17%) te hard reden. Donderdag reden 1.404 bestuurders voorbij de flitswagen. Daarvan krijgen 211 bestuurders (15%) een boete toegestuurd.

“Een Belgische chauffeur die met 103 kilometer per uur voorbij kwam gereden en een Luxemburger die het gaspedaal 95 kilometer per uur induwde, waren de trieste toppers van onze controleactie”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Een Franse lichte vrachtwagen werd geflitst met 83 kilometer per uur. Bij de controle kwam aan het licht dat de chauffeur in ons land woonde en niet met het voertuig mocht rijden. Naast de boete van de snelheidsovertreding kreeg de bestuurder een fiscaal proces voor het ontduiken van verkeersbelasting.

In Kauwendaal, waar een ­zone 30 geldt, heeft de politie 365 passanten gecontroleerd. Daarbij werden negen chauffeurs (2,5%) geflitst. De hoogst gemeten snelheid was hier voor een bestuurder die met 61 kilometer per uur voorbij de flitswagen reed.

Tegen 40 op A12

In Willebroek werd woensdagavond op de snelweg A12 een landbouwtrekker staande gehouden. “De snelheid is er beperkt tot 120 kilometer per uur, maar de landbouwer reed tegen amper 40 kilometer per uur. Dat is ook een gevaar. Bovendien stelden onze collega’s vast dat de stoplichten en het verplichte zwaailicht van de man zijn voertuig defect waren. Hij verklaarde dat hij op weg was naar Haasdonk. We hebben het landbouwvoertuig onmiddellijk uit het verkeer gehaald en op een nabijgelegen parking geplaatst”, zegt de hoofdinspecteur.

Tot slot werden tijdens een steekproefronde vijf bromfietsen gecontroleerd. Drie van de bestuurders werden geverbaliseerd. Eén van hen reed zonder rijbewijs op een rijbaan waar 70 kilometer per uur mag gereden worden. De bromfiets werd een tijdlang uit het verkeer genomen. Een andere bestuurder reed met een opgefokte brommer, die in beslag werd genomen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio