BOEK. Stuart Turton - De zevenvoudige dood van Evelyn Hardcastle

Foto: evelyn

BOEK. Stuart Turton - De zevenvoudige dood van Evelyn Hardcastle

Print
Op een feestelijke avond op een afgelegen landgoed wordt de bloedmooie Evelyn vermoord. Aiden Bishop, een van de aanwezigen, krijgt van een als pestdokter vermomde gemaskerde man de cryptische opdracht om de dader te ontmaskeren.

. Voor Aiden meteen ook de enige manier om vanuit deze onwezenlijke gevangenis terug naar de buitenwereld te keren. Maar Evelyn wordt niet één keer vermoord. Zolang onze speurder tegen wil en dank niet de juiste conclusie heeft getrokken, wordt de moord op het meisje herhaald en wordt Aiden in een ander lichaam getransporteerd in de hoop zo wél de moordenaar te kunnen ontmaskeren. Een taak waarbij hij van diverse ‘actoren’ ook nog eens heel wat tegenwerk krijgt.

Met dit originele gegeven als uitgangspunt vergast Stuart Turton zijn lezers op een Agatha Christieverhaal voor gevorderden, waarin de complexe plot zichzelf maar mondjesmaat prijsgeeft en vaak meer vragen stelt dan antwoorden geeft. Het boek start moeilijk en de ontknoping had ook wat krachtiger gekund, maar toch verdient Turton alle lof voor dit opmerkelijke debuut. Lang geleden dat we een misdaadroman lazen die zoveel van onze concentratie vergde. 

Prometheus, 413p

MEEST RECENT