© BELGA

Zwijndrecht krijgt eigen infopunt rond Oosterweelwerken

In Zwijndrecht opent zaterdag een infopunt waar bewoners terechtkunnen voor al hun vragen rond de Oosterweelverbinding en de werken die daarvoor momenteel en de komende jaren plaatsvinden op het grondgebied van de gemeente en in de ruimere omgeving. Er staan infopanelen, je kan er brochures meenemen en gebruikmaken van een interactieve applicatie. Een team van medewerkers staat klaar om persoonlijk meer uitleg te geven.

De werken aan het deelproject van Oosterweel op Linkeroever en in Zwijndrecht gingen in februari van start met de bouw van een tijdelijke park and ride voor 200 auto’s aan de Blancefloerlaan. De komende jaren wordt het knooppunt van de E17 met de Antwerpse ring compacter en veiliger gemaakt, terwijl dat van de E34 met de Antwerpse ring wordt aangesloten op de toekomstige extra Scheldetunnel. Er komt ook een groot parkeergebouw voor 1.500 wagens, de Charles de Costerlaan wordt een fiets- en wandelboulevard en verschillende momenteel gescheiden stukken groen worden met elkaar verbonden. Fietsers krijgen 9 kilometer aan nieuwe fietspaden, -tunnels en -bruggen. Ook worden er maatregelen genomen om de leefbaarheid rond de snelwegen te verbeteren door bijvoorbeeld de geluidshinder te beperken.

“Wij appreciëren het enorm dat er een infopunt komt in het centrum van Zwijndrecht”, zegt burgemeester André Van de Vyver (Groen) alvast. “Op deze centrale ontmoetingsplaats kunnen onze inwoners steeds de nodige informatie bekomen over de Oosterweelwerken in hun buurt. Dit zal zeker nodig zijn wanneer de werken van start gaan op snelwegniveau. Vanaf dat moment is het persoonlijk beantwoorden van buurtbewoners hun vragen echt noodzakelijk.”

werfwijzer

Leer alles over de werken aan
Oosterweel

Meer over Oosterweel en overkapping Ring