DISCUSSIE. Respect voor de hardwerkende leerkrachten?

Foto: Photo News

DISCUSSIE. Respect voor de hardwerkende leerkrachten?

Print

Het onderzoek naar de tijdsbesteding van 9.600 mensen uit het onderwijs is klaar. Conclusie: gemiddeld werkt een leerkracht 48,5 uur per week. Hebt u respect voor de hardwerkende leerkrachten? Of valt het dankzij hun gunstige werkregime wel mee met die stress en extra taken?

In totaal hielden 9.596 leraren uit het basis- en secundair onderwijs gedurende een week hun tijdsbesteding bij via een app. Ze hadden hierbij de keuze uit 51 verschillende types van werkactiviteiten. Dat gebeurde in opdracht van minister Hilde Crevits (CD&V) en de sociale partners.

60% tot 70% van de lestijd wordt besteed aan lesgeven en lesvoorbereiding. De overige tijd zit in administratie, organisatie, beleidstaken en overleg. Het is ook daar dat Crevits wil ingrijpen. De zogenaamde ‘planlasten’, moeten naar omlaag.

DISCUSSIE. Respect voor de hardwerkende leerkrachten?

Wat vindt u? Is het takenpakket van een leerkracht te vergelijken met een voltijdse baan in de privé-sector? En brengt deze studie u respect bij voor de hardwerkende mensen in het onderwijs? Of blijft er toch een wezenlijk verschil met andere sectoren?

Reageer via onderstaand formulier. Een selectie van de reacties bundelen we vrijdag in Gazet van Antwerpen

Nu in het nieuws