Verkiezingen 2018 - Wilrijk

Horecamensen op lijst sp.a

Güler Turan Foto: BELGA

Horecamensen op lijst sp.a

Print
Wilrijk -

De handel en de horeca stimuleren in het hart van Wilrijk en het aanpakken van de leegstand in het centrum zijn speerpunten in het programma van de Wilrijkse sp.a.

“Onze kern moet weer aantrekkelijker worden, zodat het belevingsaspect van winkelen versterkt wordt”, zegt lijsttrekker Güler Turan (foto). “We willen de leegstand aanpakken door lege panden een tijdelijke invulling te geven als presentatie- of verkoopsite voor beginnende zelfstandigen, artiesten en kunstenaars. Om tot een beter overleg met de middenstand te komen, willen we een horecaplatform creëren. En de markt moet voor ons van de parking op de Bist naar het evenementenplein verhuizen. Als wij deel uitmaken van het districtsbestuur, zullen wij zeker de bevoegdheid voor middenstand opeisen.”

Het is dus geen toeval dat de twee onafhankelijken op de sp.a-lijst uit de horeca komen. Vlad Meeusen startte jaren geleden mee brasserie L’Esprit op en baat nu in Antwerpen ’t Patersvaatje uit. Lijstduwer Omar Al Jaoudi is bekend van nachtcafé Chez Saïd, nu Dos Hermanos. Op twee en drie staan Johan Peeters en Hicham El Mzairh.

“De nachtburgemeester hebben we al, nu nog de dagburgemeester”, aldus Turan.

Verkiezingsnieuws