Burgemeester legt beslag op auto van roekeloze bestuurder die 91 km/u reed in zone 30

In de Keizerstraat gaf een bestuurder nog plankgas toen een politieagent hem wilde laten stoppen. Foto: Sven Van Haezendonck

Burgemeester legt beslag op auto van roekeloze bestuurder die 91 km/u reed in zone 30

Print
Mechelen -

De burgemeester van Mechelen heeft woensdag de auto van een 20-jarige bestuurder in beslag laten nemen. Begin deze week was hij tegen 91 kilometer per uur geflitst in de zone 30 van de binnenstad. Eerder beging hij al tien overtredingen. “We moeten hem dit wapen, zijn auto, ontnemen”, zegt Bart Somers.

Tijdens snelheidscontroles in de Keizerstraat merkten de agenten maandag een auto op die met hoge snelheid, maar liefst 91 kilometer per uur in een zone 30, kwam aangereden vanop de Veemarkt. “De manier waarop hij door de bocht scheurde, tartte alle verbeelding. De agent besloot om de bestuurder te doen stoppen omdat het risico op een ongeval te groot was. De bestuurder negeerde het bevel van onze collega en zette zijn weg zonder verpinken verder”, vertelt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politie Mechelen-Willebroek.

De twintigjarige man was niet aan zijn proefstuk toe. Het afgelopen jaar werd hij al geverbaliseerd voor tien overtredingen. Begin september maaide hij bijna twee voetgangers van de weg en voorts werd hij al betrapt op het niet dragen van de veiligheidsgordel, parkeren op het voetpad en oversteekplaatsen voor voetgangers en gsm-gebruik achter het stuur. "Toen collega's hem woensdag wisten te onderscheppen aan de Veemarkt, bleef hij onverschillig. Hij verklaarde tegen de agenten geen tijd te hebben en dat hij wilde vertrekken", zegt Van de Sande.

“Vrezen voor leven van andere weggebruikers”

De politie liet de man niet begaan. “Het recidive karakter van de zware overtredingen doet ons besluiten dat we moeten vrezen voor het leven en de lichamelijke integriteit van andere weggebruikers, in het bijzonder fietsers en voetgangers in de stad. Daarom werd het voertuig voor onbepaalde tijd bestuurlijk in beslag genomen door de burgemeester”, legt hoofdinspecteur Van de Sande uit.

Burgemeester legt beslag op auto van roekeloze bestuurder die 91 km/u reed in zone 30
Bart Somers. Foto: Joren De Weerdt

“Uitzonderlijke omstandigheden vragen uitzonderlijke maatregelen”, reageert burgemeester Bart Somers (Open Vld). “Een bestuurder die zonder plichtsbesef achter het stuur van een wagen kruipt en met de regelmaat van de klok flagrant de regels aan zijn laars lapt én anderen stelselmatig in gevaar brengt, moet aan banden gelegd worden. We moeten hem dit wapen, zijn auto, ontnemen en daadkrachtig optreden. Ik heb daarom niet geaarzeld om het voertuig bestuurlijk in beslag te nemen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio