Zwangere vrouw moet zich vier uur vastklampen aan bomen, maar wordt gered na doortocht Florence

Print

Zwangere vrouw moet zich vier uur vastklampen aan bomen, maar wordt gered na doortocht Florence Video: Reuters - Wild Florida

De tropische storm Florence werd dit gezin uit Kelly, in de Amerikaanse staat North Carolina, net niet fataal. Vier uur lang moesten de familieleden, onder wie ook een hoogzwangere vrouw, zich vastklampen aan de bomen. Gelukkig kwamen enkele redders nog op tijd om een drama te voorkomen.

Het gebied was duidelijk zwaar getroffen door Florence. Alles stond onder water, waardoor de redders met een boot op zoek moesten gaan naar overlevenden. Voor het gezin in bovenstaande video liep het nog net goed af. Zowel de hoogzwangere vrouw, haar man, de twee kinderen, een nonkel als hun huisdier overleefden de storm.

Hun situatie zag er nochtans hopeloos uit. Vier uur lang moesten ze zich vastklampen aan de bomen vooraleer ze werden verlost uit de benarde situatie. Op beelden die het reddingsteam van Wild Florida maakte, valt overigens te zien hoe de vader zijn achtjarige zoon op zijn rug draagt terwijl ze door het overstroomde gebied zwemmen.

“Ze gingen er al van uit dat niemand hen meer kon redden”, vertelden de mannen van Wild Florida achteraf aan Reuters. “Ik ben enorm blij dat we dit alsnog konden verwezenlijken.” Volgens een neef van de vader stelt de baby het goed.

Bekijk ook deze beelden van storm Florence:

Amerikaanse weerman worstelt met wind, maar twee voetgangers wandelen rustig voorbij

Terwijl orkaan Florence door North Carolina in de VS raasde, proberen weermannen en stormjagers zo dicht mogelijk bij het oog van de storm te komen, zonder zichzelf in gevaar te brengen. Een van die weermannen kon amper op zijn benen blijven staan door de storm, maar twee voetgangers hebben helemaal geen last van de wind.

Heldhaftige dierenvriend bevrijdt honden die dreigden te verdrinken door storm

Video: Ruptly

In Leland, een dorp in de staat North Carolina, heeft de Amerikaan Ryan Nichols een heldendaad verricht. Hij kon zes honden uit een gesloten kooi bevrijden nadat de tropische storm Florence het hele gebied onder water had gezet. Een video van het hartverwarmende gebeuren gaat sinds kort viraal op sociale media.

MEEST RECENT