© WAS, Belga

Gentse schepen van Mobiliteit na opvallend voorstel rond trams: “Antwerpen wrijft zich in de handen”

In Gent wil Anneleen Van Bossuyt, lijsttrekker voor N-VA, de binnenstad tramvrij maken. Het idee, opgeworpen tijdens een verkiezingsdebat, lokt heel wat reacties uit. Ook bij Filip Watteeuw (Groen), de Schepen van Mobiliteit van Gent. “Antwerpen wrijft zich vandaag vast in de handen”, zo insinueert hij op Twitter.

N-VA lijsttrekker Anneleen Van Bossuyt haalde tijdens een verkiezingsdebat in Gent de veiligheid aan als argument voor een tramloos Gent. Dat deed ze met een uitspraak die al heel wat reacties uitlokte: “Waarom? Bijvoorbeeld omdat ik zelf ooit mijn voet heb gebroken op de tramsporen, toen ik zeven maanden zwanger was.” Politicoloog Carl Devos reageerde toen met een kwinkslag. “Ik ken iemand die met zijn auto gewond is geraakt. En iemand met zijn fiets. Moeten we dat dan ook afschaffen?”

Ook Filip Watteeuw, de Gentse mobiliteitsschepen die het veelbesproken circulatieplan invoerde in 2017, stelt zich vragen bij het standpunt van Van Bossuyt. Hij merkt in een interview met De Standaard op dat de N-VA in Antwerpen net het tegenovergesteld standpunt inneemt. “Door de versterking van het metro- en tramnet kunnen we de stad ontbussen, zo staat het letterlijk in hun programma. Ik ben blij dat er bij Groen minder tegengestelde visies bestaan”, klinkt het bij DSO.

Op Twitter gaat hij nog een stapje verder: “Antwerpen wrijft zich vandaag in de handen. Geen trams meer in het centrum van Gent, zo zeggen Anneleen Van Bossuyt en N-VA Gent! En dus meer voor Antwerpen… #flipflop”, zo tweette hij op woensdag. Of hoe een uitspraak over de Gentse mobiliteit plots in Antwerpen ook razend actueel wordt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Antwerpen krijgt trams, Gent krijgt de overschot”

In een interview met De Gentenaar herhaalt Watteeuw zijn stelling. “Het is opvallend dat N-VA Antwerpen dat ook wil (meer en een betere traminfrastructuur, red.), maar N-VA Gent zegt dat het niet nodig is. Eigenlijk is dat onverantwoord en onbegrijpelijk. Zij zien in Antwerpen een grote rol weggelegd voor de tram, maar hier in Gent zou dat niet nodig zijn. De N-VA wil de heel interessante infrastructuur toewijzen aan Antwerpen. Gent krijgt de overschot. Een zeer vreemde positie voor N-VA in Gent. Ik denk dat ze in de leer moeten gaan bij hun collega’s in Antwerpen.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio