Verkiezingen 2018 - Hemiksem

Oud-burgemeester Eddy De Herdt lijstduwer van Hemiksem Vooruit

Foto: Bart Roggeman

Oud-burgemeester Eddy De Herdt lijstduwer van Hemiksem Vooruit

Print
Hemiksem -

Voormalig burgemeester Eddy De Herdt (72), jarenlang boegbeeld en stemmenkanon van sp.a, staat bij de komende verkiezingen dan toch op de lijst. Niet bij de socialisten, maar als lijstduwer voor Hemiksem Vooruit. “Intern zijn er enkele dingen gebeurd waardoor ik bedankt heb voor het lijst­duwerschap dat ze mij desondanks nog wilden aanbieden. Enkelen van de jonge garde wilden mij blijkbaar opzijschuiven. Voor mij hoefde het niet meer”, vertelt de ereburgemeester.

“Ik heb de boot van Hemiksem Vooruit een hele tijd afgehouden”, stelt hij. “Tot de farce met verkiezingsborden. Naast mijn deur ligt een braakliggend stuk grond dat ik en mijn buur met goedkeuring van de eigenaar onderhouden. We hadden afgesproken dat er geen borden kwamen. Maar zonder ons medeweten werden er borden geplaatst, nota bene ook van sommigen die mij uit het zadel wilden lichten. Dat was de druppel. Mijn vrouw heeft toen gezegd: nu ga je op die lijst staan. Ik ben altijd een burgemeester van het volk geweest en het feit dat deze partij zonder kleur, maar van het volk wil zijn, heeft me overtuigd.”

Bij sp.a wordt met verbazing gereageerd. “De Herdt zei met de actieve politiek te stoppen. Deze kandidatuur op een openlijk anti-sp.a-lijst is een slag in het gezicht”, reageert sp.a-voorzitter Rodney Talboom.

Verkiezingsnieuws