Verkiezingen 2018 - Wuustwezel

Geen politieke campagne tijdens dorpsdag

Print
Wuustwezel -

Project2990 van ondernemende handelaars en de LEA-raad (de adviesraad lokale economie) roepen op om komende zondag tijdens de dorpsdag niet aan politiek te doen. De dorpsdag lokte vorig jaar zo’n 15.000 bezoekers. De Bredabaan zal verkeersvrij zijn van het kruispunt met de Biest tot het kruispunt met de Slijkstraat.

Het gemeentebestuur organiseert komende zondag 23 september in samenwerking met het dorpsdagcomité en project2990 een vierde dorpsdag op de Bredabaan in het centrum van Wuustwezel. Ondernemers, handelaars en verenigingen uit de hele gemeente stellen van 12 tot 18u hun activiteiten voor op de Bredabaan. In totaal zijn er 180 deelnemers. De organisatoren roepen de politieke partijen op om die dag geen propaganda te voeren voor de gemeenteraadsverkiezingen. “Uit respect voor de handelaars zullen we dat dan ook niet doen”, zegt burgemeester Dieter Wouters (CD&V). Wim Vorsselmans zegt dat ook Open Vld zich daaraan zal houden. “Het is een vraag van de LEA-raad en dat is een onafhankelijk orgaan.”

Jos Van Hasselt, de voorzitter van N-VA, betreurt dat. “We respecteren de beslissing, maar betreuren die wel. Tijdens de dorpsdag in Kalmthout hadden alle politieke partijen een standje en dat stoorde niemand. Het is een kans voor de burger om wat info te verzamelen.”

Verkiezingsnieuws