© Tom Palmaers

Gaia dient opnieuw klacht in tegen Puppy House uit Boechout

Dierenspeciaalzaak Puppy House uit Boechout, dat recent zijn naam veranderde naar Happy Doggy, heeft opnieuw een klacht aan zijn been van Gaia. Verschillende hondeneigenaars deden bij de dierenrechtenorganisatie hun beklag over puppy’s die na aankoop ziek bleken te zijn. Het parket van Antwerpen onderzoekt de zaak en zal er een “passend gevolg” aan geven.

Puppy House werd vorig jaar nog veroordeeld, omdat het 382 hondjes jonger dan acht weken had ingevoerd vanuit Tsjechië. De zaakvoerders beriepen zich toen op onwetendheid, maar de rechtbank vond dat ze beter hadden moeten weten en verweet hen uit puur winstbejag gehandeld te hebben. Om die reden werd ook de opbrengst van de puppy’s verbeurd verklaard, goed voor een totaalbedrag van 191.000 euro.

De zaakvoerders kregen een boete opgelegd voor inbreuken op de dierenwelzijnswet, maar geen verbod op het houden van dieren. Een jaar na de veroordeling zijn er bij Gaia opnieuw verschillende klachten binnengelopen over hondjes die bij Puppy House/Happy Doggy werden aangekocht en een ziekte bleken te hebben. Een van de dieren is zelfs gestorven. Gaia bundelde de klachten en stapte opnieuw naar het parket.

“Deze zwendel in zieke puppy’s moet stoppen. De schande van Boechout moet dicht”, zegt Gaia-voorzitter Michel Vandenbosch. Advocaat Anthony Godfroid hoopt dat de klacht ditmaal tot de definitieve sluiting van Puppy House zal leiden en dat de zaakvoerders een levenslang verbod krijgen op het houden van dieren.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio