© Sven Van Haezendonck

Jan Simons neemt plaats Piet den Boer in op stadslijst

Mechelaar Jan Simons (56), manager bij Lamot, neemt op de stadslijst Vld-Groen-m+ de plek in van Piet den Boer. Beide heren zijn goede vrienden en zetten zich in voor dezelfde goede doelen.

Sven Van Haezendonck

Door een administratieve vergetelheid raakte ex-voetballer Piet den Boer niet geregistreerd als kiezer. Daardoor kan hij zelf niet opkomen. “Bij de stadslijst heb ik een geweldige groep mensen ontdekt. Ik kan zelf helaas niet spelen in de finale. Dat is doodzonde en ik ben er ziek van”, zegt den Boer. Hij ging zelf op zoek naar een vervanger. Zo kwam hij uit bij Jan Simons, met wie hij nauw samenwerkt in het engagement voor Foundation Mechelen en Sjarabang. “Met Jan heb ik een geweldige opvolger gevonden. Hij is goud waard voor de stad. Ik ben trots dat hij het wil overnemen”, vertelt Piet den Boer emotioneel.

“Ik denk niet dat het overnemen is. We gaan dit samen doen. Ik heb me ook alleen maar geëngageerd omdat Piet het mij heeft gevraagd”, reageert Jan Simons. Zijn missie? “Als je het goed hebt in het leven en geluk hebt, is het je verdomde plicht om iets terug te doen voor de maatschappij. Dat bindt ons bij de Foundation, maar ook binnen de G-sport. Samen met Piet probeer ik de bal binnen te koppen”, vertelt Simons.

“Ook al kan hij dan niet opkomen, Piet blijft sowieso in ons team. Hij is symbolisch onze 44ste kandidaat”, zegt burgemeester Bart Somers, die lijsttrekker is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER