Zes weekends hinder op E313 richting Antwerpen wegens werken

Themabeeld. Foto: rr

Zes weekends hinder op E313 richting Antwerpen wegens werken

Print
Zandhoven -

Vanaf komend weekend gaat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) op de E313 tussen Ham en Massenhoven de voegen van drie snelwegbruggen in de richting van Antwerpen vernieuwen. Per brug wordt er telkens gedurende twee weekends gewerkt, waardoor er dus zes weekends hinder voor het verkeer zal zijn. De hinder blijft beperkt tot het innemen van één rijstrook ter hoogte van de werfzone. Tijdens de werken ter hoogte van de brug in Laakdal zal ook de afrit Geel-Oost (nr 24) afgesloten zijn, bericht het AWV.

Op bruggen en viaducten bevinden zich doorgaans uitzettingsvoegen die de beweging van de constructie opvangen en tegelijkertijd de waterdichtheid verzekeren. Door de permanente verkeersbelasting zijn deze voegen gevoelig voor slijtage. De vernieuwing van de brugvoegen moet ook spoorvorming in het wegdek vermijden en het rijcomfort verbeteren.

Het AWV gaat per brug twee weekends werken, telkens vanaf vrijdagavond 20.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur. Voor het eerste weekend van iedere brug vinden er tijdens de nacht van donderdag op vrijdag (20u tot 05u) ook voorbereidende werken plaats. Het verkeer moet dan over één rijstrook passeren.

Tijdens de werken zal er een snelheidsbeperking gelden van 70 km/uur. Omdat het nieuwe materiaal in de voegen tijd nodig heeft om volledig uit te harden, zal er tijdens bepaalde periodes geen werfactiviteit te zien zijn.

Het AWV waarschuwt nog dat de werken weersgevoelig zijn en bij regen of lage temperaturen niet kunnen plaatsvinden, waardoor de planning dus nog kan gewijzigd worden.

Meer info vindt men op de website van het agentschap: www.wegenenverkeer.be/geel.

Verkeer Antwerpen: Actuele verkeersinformatie en reistijden op de Antwerpse Ring en aansluitende snelwegen.