© Jan Van der Perre

Te weinig geldige handtekeningen voor districtslijsten van Be.One en D-SA

De districtslijsten van Be.One in Borgerhout, Berchem, Hoboken en Antwerpen, en de lijst van D-SA in Borgerhout zijn afgewezen door het hoofdbureau voor de verkiezingen. Ze konden geen 100 geldige handtekeningen voorleggen.

svw

De Antwerpse kiezer kan op 14 oktober uit 13 partijen kiezen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ze voldeden aan alle voorwaarden. Ook de lijsten voor de provincieraad zijn goedgekeurd.

De partijen Be.One en D-SA zullen wel hun ambities moeten opbergen voor de districtsraadsverkiezingen in enkele districten. Zo kon Be.One geen honderd handtekeningen verzamelen om te mogen deelnemen. Be.One voldeed wel aan alle voorwaarden voor de districtsraadsverkiezingen in Merksem en Deurne.

D-SA kampt met hetzelfde probleem, maar alleen voor de districtsraadsverkiezing in Borgerhout. Deze partij zal naast de gemeenteraad, opkomen in district Antwerpen, Deurne, Hoboken, Merksem en Wilrijk.

Beide partijen kunnen in beroep gaan tegen deze beslissing. De definitieve beslissing valt dan donderdag. D-SA gaat in beroep.

Groen-kandidaat

Groen moest op het laatste moment een vervanger zoeken voor kandidaat Omar Ba, die zowel opkomt voor gemeenteraad als de districtsraad in Berchem. Er was een probleem rond zijn woonplaats als gevolg van een persoonlijke situatie en een administratieve fout. Op de gemeenteraadslijst zijn er enkele verschuiving en komt Europees parlementslid van Groen Bart Staes op de lijst. Op de Berchemse lijst wordt hij vervangen door Johan Malcorps.

Dit zijn de dertien partijen die op 14 oktober opkomen voor de gemeenteraadsverkiezingen:

N-VA

Vlaams Belang

Paars (Piraten +Volt)

CD&V

Sp.A

PVDA

BDW

Open Vld

Groen

USE

Burgerlijst

D-SA

Be.One

Vastgoed

Jobs in de regio