Reporter ontsnapt op het nippertje aan vallende brokstukken van appartement tijdens doortocht tyfoon

Print

Reporter ontsnapt op het nippertje aan vallende brokstukken van appartement tijdens doortocht tyfoon Video: Reuters

Het was zondagnamiddag serieus schrikken voor deze televisiejournalist in de Chinese miljoenenstad Shenzhen. Op het moment dat de man verslag wilde uitbrengen over de supertyfoon Mangkhut, kwamen plots enkele stukken van een nabijgelegen appartementsgebouw los door de harde windstoten. Ze vielen amper enkele meters achter de journalist.

Het incident werd niet enkel door de televisiecamera van de nieuwszender vastgelegd. Ook een ooggetuige die op ruimere afstand stond, kon filmen hoe een glazen billboard van ongeveer vijf vierkante meter loskwam vanop de 21ste verdieping. Het schrikwekkende beeld leidde gelukkig niet tot gewonden. In het gebouw was niemand aan het werk, terwijl beneden geen mensen onder de vallende brokstukken stonden. De omgeving werd onmiddellijk afgezet.

In de hele provincie Guangdong werden door de superstorm meer dan 2,52 miljoen mensen geëvacueerd. 48.000 vissersboten moesten dan weer zo snel mogelijk terugkeren naar de haven. Ook al het vlucht- en treinverkeer werd geannuleerd. Momenteel is er volgens de Chinese overheid van vier doden. Honderden anderen raakten gewond.

MEEST RECENT