Verkiezingen 2018 - Grobbendonk

Burgerbewegingen zijn compleet

De twee burger­bewegingen in Grobbendonk, de Burgers (van Grobbendonk en ­Bouwel) en De Lokale Lijst zijn erin geslaagd om 21 mensen warm te maken voor hun project waarin inspraak en participatie centraal staan.

Anne Appeltans-Janssen trekt De Lokale Lijst, gevolgd door Gert Fransen en Sonja Smans. “Voor ons weerspiegelt deze lijst ons dorp”, zeggen ­Appeltans–Janssen en Fransen. “Met deze ploeg zijn we ervan overtuigd dat we een goed verkiezingsresultaat kunnen halen en mee op het beleid kunnen wegen. Onze ambitie is zonder meer om de eerste vrouwelijke burgemeester voor Grobbendonk en ­Bouwel te leveren.”

De Burgers beslisten dat Dieter Peeters de lijst zal trekken voor An Bouwen en Christel Peeters. De Burgers zullen geen koppencampagne voeren zoals andere partijen. “Omdat de lijst democratisch werd samengesteld is een lijststem de beste en meest democratische optie”, klinkt het. “Een stem voor De Burgers is een keuze om jezelf zes jaar lang elke dag te laten meetellen in alle gemeentelijke aangelegenheden.”

Verkiezingsnieuws