© BELGA

De Backer aan De Wever: “Kruip eens onder die Calimeroschelp uit, zet die ploat af en wees fier op Antwerpen”

“Mijn boodschap aan jou is niet dat we tegen jou zijn. Of dat de wereld tegen je is. Dus kruip eens onder die Calimeroschelp uit. Zet die ploat af en wees fier op Antwerpen.” In een korte facebookpost reageert Open Vld-lijsttrekker Philippe De Backer op het interview dat Bart De Wever zaterdag in Gazet van Antwerpen gaf.

joro

N-VA bestuurt in Antwerpen sinds 2013 met CD&V en Open Vld, maar de drie partijen zitten de laatste weken stevig in elkaars haren. Bart De Wever en Kris Peeters zeggen elkaar niet te vertrouwen en Philippe De Backer noemde De Wever “emotioneel ongeschikt” om burgemeester te zijn.

In het interview met uw krant trok Bart De Wever fel van leer tegen het duo. “Als je in een stad als Antwerpen burgervader wilt worden, dan moet je hiér komen wonen”, sneerde hij naar Kris Peeters. Vervolgens kreeg ook De Backer een veeg uit de pan. “Alles is verkeerd, of ‘niet wijs’. Alles. En Open Vld begint nu hetzelfde te doen. Ik stel vast dat mijn coalitiepartners hun keuze hebben gemaakt: mee met links tegen N-VA”, liet De Wever optekenen.

LEES OOK: (+) Bart De Wever: “We moeten met zijn allen positief aan de slag. Er is geen andere keuze”

De Backer dient de burgemeester zondag van antwoord via zijn facebookpagina.

Een bericht van mij aan Bart De Wever naar aanleiding van zijn interview in Gazet van Antwerpen:

Bart, we werken in ‘t schoon verdiep goed samen en voor mij kan dat nog altijd. Ik ben duidelijk: alleen tegen extreem-links en extreem-rechts zeg ik nee.

Mijn boodschap aan jou is niet dat we tegen jou zijn. Of dat de wereld tegen je is. Dus kruip eens onder die Calimeroschelp uit. Zet die ploat af en wees fier op Antwerpen. Dat zijn wij, met Open Vld. Trots op de koekenstad. En dat willen we ook aan Vlaanderen laten zien. Positief. Met meer ambitie. Wat meer openheid ook. Want alleen krijg je in de politiek niets voor elkaar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER Philippe De Backer Antwerpen