Zoo sensibiliseert bezoekers rond plastic vervuiling

Foto: BELGAONTHESPOT

Zoo sensibiliseert bezoekers rond plastic vervuiling

Print
Antwerpen 2018 -

In de Zoo Antwerpen opent zaterdag op World Clean Up Day een mini-expo die de bezoekers moet sensibiliseren rond de enorme hoeveelheden plastic afval die in zee terechtkomen en zowel het maritieme ecosysteem als de volksgezondheid bedreigen.

“Het is onze taak als Zoo om niet alleen de pracht van de oceaan te tonen in ons aquarium, maar ook de problemen waarmee het zeeleven kampt door menselijk toedoen”, zegt algemeen directeur Dries Herpoelaert.

Het project kwam tot stand met financiële steun van de federale overheid, op initiatief van staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer. “We moeten met ons allen dringend meer nadenken over hoe we met deze wereld omgaan”, zegt De Backer. “Een publieke plaats als de Zoo, waar veel ouders of grootouders met kinderen komen, is de ideale locatie voor dit soort acties.”

De expo bestaat uit onder meer netten vol plastic troep, microscopische beelden van plankton met microplastics en een infowand die oproept om concreet actie te ondernemen. Zelf wil de Zoo naar eigen zeggen ook het goede voorbeeld geven. De dierentuin bant zoveel mogelijk wegwerpproducten zoals plastic zakjes en rietjes en biedt duurzame producten aan in het winkeltje zoals herbruikbare drinkbussen en lunchboxen en katoenen tassen. Het restaurant serveert niet-bedreigde vissoorten en informeert de klanten zodat ze thuis hetzelfde kunnen doen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio