Dit artikel is exclusief voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Hilde uit Sint-Job doorbreekt de ‘laatste’ barrière: “Van druiven roomijs maken, het kán”

Hilde met haar druivenijs en -sorbet onder de trossen die boven haar terras hangen. Foto: mia uydens

Hilde uit Sint-Job doorbreekt de ‘laatste’ barrière: “Van druiven roomijs maken, het kán”

Brecht -

Druivenroomijs maken bleek jarenlang onmogelijk voor ijsbereiders. Omdat druiven zo veel water bevatten, zou je er geen romig ijs van kunnen maken. Hilde Chantrain uit Sint-Job-in-’t-Goor (Brecht) bewijst nu het tegendeel.

Zelfs in Italiaanse ijssalons vind je nergens druivenijs. Waterijsjes met druivensmaak wel, maar geen roomijs. De leemte is zo opvallend dat onderzoeksbureau Thrillist besloot dit te onderzoeken. Het ...

Meest gelezen GVA+

Sportartikels voor abonnees