Aanleg van kunstgrasveld voor voetbalclub KFC Arendonk Sport uitgesteld

Foto: ema

Aanleg van kunstgrasveld voor voetbalclub KFC Arendonk Sport uitgesteld

Print
Arendonk -

De aanleg van het nieuwe kunstgrasveld voor voetbalclub KFC Arendonk Sport, dat normaal bij de start van het huidige voetbalseizoen ingespeeld had moeten worden, is uitgesteld naar volgend jaar. Dat heeft schepen van Sport An Hermans (N-VA) bevestigd tijdens de gemeenteraad in Arendonk na een vraag van raadslid Benny Maes (A+).

Volgens de sportschepen komt het uitstel er op verzoek van het clubbestuur zelf. Door de extreme hitte en droogte van de voorbije zomer zijn twee van de huidige voetbalvelden in sportpark Heikant tijdelijk onbespeelbaar. “Als wij nu een nieuw kunstgrasterrein zouden aanleggen op de plaats waar nu een oefenveld en enkele duiveltjesterreinen liggen, dan zou de voetbalclub in de problemen kunnen komen omdat er dan te weinig speelvelden overblijven voor de trainingen en de wedstrijden van de vele jeugdploegen van de club. Zodra het clubbestuur zegt dat we mogen beginnen met de aanleg van het kunstgrasterrein, schrijven we onmiddellijk een openbare aanbesteding uit”, zegt sportschepen Hermans. Het streefdoel is dat het kunstgrasterrein in september volgend jaar, bij de aftrap van het nieuwe voetbalseizoen 2019-2020, in gebruik genomen wordt.

KFC Arendonk Sport is een nieuwe fusieclub in tweede provinciale. Het gaat om een samensmelting van de vroegere dorpsrivalen Verbroedering Arendonk en Vrij Arendonk.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio