Verkiezingen 2018 - Zandhoven

© rr

Sofie Van Tendeloo lijsttrekker, wil zitje heroveren in gemeenteraad

Linksen Zandhoven2018 met onvolledige lijst naar kiezer

Zandhoven2018, de lokale linkse lijst met steun van sp.a, stapt met acht kandidaten naar de kiezer.

Kristin Matthyssen

In navolging van de andere politieke partijen van Zandhoven brengt Zandhoven2018 ook zijn lijst naar voren."We hebben een kleine lijst samengesteld, maar eentje met een sterke mix aan ervaring en nieuwkomers." stelt lijsttrekker Sofie Van Tendeloo. "We werkten ons het afgelopen half jaar door een sterke vernieuwingsprocedure. Zandhoven 2018 is daar het resultaat van. Deze nieuwe linkse beweging trekt met ondersteuning van sp.a naar de kiezers in Zandhoven. Als we ons programma van 6 jaar geleden bekeken konden we veel aanstippen. De meerderheid heeft dus goed geluisterd naar onze standpunten. Vandaar onze slogan: Links. Graag gedaan!""Zandhoven2018 gaat resoluut terug voor een zitje", aldus de lijsttrekker. "We verwelkomen Jill ROELANTS op de lijst. Jill woont in Pulle en is als 21-jarige de jongste op de lijst. Jill is kinderverzorgster en heeft daardoor een affiniteit voor alles wat kinderzorg en kinderopvang betreft. Je treft Jill vaak aan tussen de paarden op de manege de Heide in Pulderbos. Met Hilde BERTELS in de rangen zit er boordevol ervaring op plaats 3. Hilde kan je ook terugvinden op de provincieraadslijst van sp.a. Haar broer, Jan BERTELS, burgemeester van Herentals, legde ons recent nog haarfijn uit hoe de maximumfactuur in de woonzorg werkt. Het afschaffen van de onderhoudsplicht voor de kinderen hangt daar aan vast en is een streefpunt van onze partij voor de komende verkiezingen."

Niels DANIËLS is actief bij de Scouts Zandstuivers in Pulle. Bezig zijn met kinderen is een passie voor hem en de Scouts zijn daar een ideale bodem voor. Niels is al jaren mee de kracht achter de schermen van Effe Heffe.

Lijstduwer van dienst is Kurt VAN TENDELOO. Kurt engageert zich sterk binnen de cultuurraad in de gemeente. Hij was jaren vaste waarde achter Curieus Zandhoven en werkt nu nog als amateurkunstenaar mee voor Amakuzand. Als alleenstaande ervaart hij dat alleenstaanden het vaak moeilijker hebben. Zo merkt hij op dat er eerlijkere belastingen voor alleenstaanden kunnen zijn. Vuilnisophaling bijvoorbeeld.

1. Sofie VAN TENDELOO2. Ben ROELANTS3. Hilde BERTELS4. Jill ROELANTS5. Niels DANIËLS6. Dirk VEREYCKEN7. Denise NAUWELAERS8. Kurt VAN TENDELOO

"We trekken naar de kiezer met een 10 punten programma." zegt Sofie VAN TENDELOO."1. Betaalbare rusthuizen - door het invoeren van de maximum factuur en het afschaffen van de onderhoudsplicht voor kinderen. Het kan ons inziens niet dat kinderen in de armoede worden geduwd door de hoge kostprijs van een rusthuis.2. Mobiele Ambtenaar - Onze diensten worden meer en meer gecentraliseerd in Zandhoven. Daarom is het belangrijk dat er een mobiele ambtenaar komt voor minder mobiele burgers, gepensioneerden, rusthuis bewoners, fysiek gehandicapten,... . Een mobiele ambtenaar helpt mensen met allerhande zaken zoals paspoorten, identiteitspapieren, rijbewijs, etc.. maar geeft ook uitleg en informeert.3. Deelgemeenten opwaarderen - We proberen retailhandel aan te trekken naar onze deelgemeenten en zetten onze dorpen in de kijker. We slagen daar niemand bij over. We proberen om elke deelgemeente evenveel betrokken te laten zijn en luisteren naar hun noden en klaagzangen. Dat doen we niet via facebook maar via georganiseerde informatiemomenten.4. Veilig verkeer - Zandhoven fietsgemeente. We zetten in op veilige, brede fietspaden. Daarbij hoort het niet dat fietsers als verkeersremmers worden aanzien, zoals in Zandhoven dorp. We houden auto, fietser en voetganger uit elkaar en creëren en veilige omgeving.5. Openbaar vervoer in alle deelgemeenten - Het blijft een werkpunt en we nemen het elke keer terug mee. De bus naar Lier, de bus naar Nijlen, de bus naar ... Het openbaar vervoer kan beter. Voor iedereen, ook voor onze deelgemeenten.6. Sociale kruidenier - Verdient extra aandacht.7. Eerlijke belastingen voor alleenstaanden 8. Boeren en Buren - De recent opgestarte Boeren en Buren willen we ten volle ondersteunen. We willen bekijken welke rol de gemeente kan spelen in dit of een dergelijk project. Onze boeren verdienen nog nauwelijks iets aan hun teelt. We verkorten de keten en bieden hen een rechtstreekse afzetmarkt aan. Zo krijgen zij een eerlijke prijs voor hun waar en zijn onze burgers zeker van kwaliteitsproducten uit eigen streek. Een rechtstreekse warenverkoop in alle deelgemeenten moeten we stimuleren.9. Betaalbaar wonen

10. Onze jongeren verdienen meer aandacht "

Verkiezingsnieuws

Aangeboden door onze partners