© Sven Dillen

Racistische koorzangers Pukkelpop moeten Dossinkazerne bezoeken

De twee Pukkelpoppers die werden gefilmd terwijl ze “handjes kappen, de Congo is van ons” zongen, krijgen een alternatieve straf. Ze zullen een bezoek brengen aan de Dossinkazerne in Mechelen. Dat heeft het parket van Limburg beslist na onderzoek.

neac

LEES OOK: Brusselse zusjes slachtoffer van racistische spreekkoren op Pukkelpop

Het incident gebeurde tijdens het optreden van de Amerikaanse rapper Kendrick Lamar op de laatste avond van het festival in Kiewit. Twee jongens werden gefilmd terwijl ze racistische liedjes zongen. De beelden werden door een van de slachtoffers op sociale media gedeeld, waarna zowel het parket van Limburg als gelijkekansencentrum Unia een onderzoek begonnen.

Het parket van Limburg heeft dat onderzoek nu afgerond en besloten de 19-jarige jongens een alternatieve straf op te leggen. “Ze erkenden de feiten meteen en gaven ook blijk van schuld”, zegt parketwoordvoerster Anja De Schutter. “De jongeren krijgen voorwaarden opgelegd en zullen een bezoek brengen aan de Dossinkazerne in Mechelen. Dat is geen vrijblijvend bezoek, ze zullen achteraf een verslag moeten schrijven.”

De Dossinkazerne werd in de Tweede Wereldoorlog gebruikt als de plaats voor deportatie naar concentratiekampen.

MEER OVER Pukkelpop