Isolatieproducent IKO breidt fors uit op Blue Gate-site

Isolatieproducent IKO heeft een akkoord met de stad Antwerpen om de concessie voor de site op het duurzame bedrijventerrein Blue Gate te verlengen tot 2070. Het bedrijf heeft woensdag ook het startschot gegeven voor een forse uitbreiding van de productiehal, de warehousefaciliteiten en de logistieke zone. Er komt ook een gloednieuw trainingscentrum voor de Benelux.

IKO, het voormalige ATAB, heeft al meer dan 100 jaar een vestiging op Petroleum Zuid, de zone die momenteel een transformatie ondergaat naar Blue Gate.

© Joris Herregods

“Het bedrijf stapt nu mee in het duurzame verhaal van Blue Gate Antwerp, het eerste klimaatneutrale en watergebonden bedrijventerrein van België”, zegt schepen voor Economie Caroline Bastiaens (CD&V). “IKO is daarmee een mooi voorbeeld van een innovatief bedrijf dat bewust kiest voor een toekomstgerichte en duurzame aanpak.”

Dakrol

IKO zou als een van de ‘blijvers’ van Petroleum Zuid ook in het concept van Blue Gate passen omdat het er focust op innovatie met duurzame en ecologische producten, zoals een witte reflecterende dakrol die de lucht zuivert en zorgt voor een reductie van CO2. Het bedrijf geeft ook aan in te zetten op circulaire economie. “Sinds enkele jaren recycleren wij al het snij- en productieafval van onze bitumen dakrollen, vermalen, homogeniseren en hergebruiken we dit in onze producten”, zegt CEO Dirk Theuns.

© Joris Herregods

© Joris Herregods

© Joris Herregods

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio