Politie sensibiliseert fietsers en beboet gsm’ende chauffeurs

Foto: Lokale Politie Antwerpen

Politie sensibiliseert fietsers en beboet gsm’ende chauffeurs

Print
Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft dinsdag een verkeersactie gehouden in de Nationalestraat en de Begijnenstraat. “De controle kwam er na verschillende klachten over onveilig fietsgedrag in de buurt”, zegt de politie.

De focus lag dus op het gedrag van fietsers. “In totaal werden 47 fietsers aan de kant gezet”, stelt de politie in een persbericht. Veertien fietsers reden op het voetpad, 29 fietsers werden in de Begijnenstraat aan de kant gezet omdat ze in de verboden richting reden. “Ze negeerden een verkeersbord C1, verboden richting - zonder uitzondering fietsers”, aldus de politie. Vier fietsers maakten gebruik van hun gsm tijdens het fietsen. De fietsers kwamen weg met een waarschuwing, bij een volgende controle zullen wel boetes uitgeschreven worden.

Tijdens de actie liepen ook zeven automobilisten tegen de lamp, ook zij waren druk bezig met hun gsm. De automobilisten kregen al wel een bekeuring. “Net als een fietser die door zijn gsm-gebruik bijna een ongeval veroorzaakte. Die boete bedraagt 116 euro”, zegt de politie.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio