Trucker steelt pakketten elektronica bij bpost: 18 maanden cel gevorderd

Archiefbeeld. Foto: Marc Herremans - Mediahuis

Trucker steelt pakketten elektronica bij bpost: 18 maanden cel gevorderd

Print
Mechelen -

Een dertiger uit Mechelen heeft in de magazijnen bij Bpost in Mechelen-Zuid pakketten gestolen met elektronica. Hij bleek ook in het bezit van drugs te zijn. Het parket vorderde 18 maanden cel en 8.000 euro boete.

S.S. (30) uit Mechelen had het de laatste twee jaar financieel niet gemakkelijk. Als vrachtwagenbestuurder moest hij geregeld pakketten van Coolblue gaan oppikken in de magazijnen bij bpost. Daar drukte S. geregeld een deel van achterover.

“De huisdiefstallen kwamen uiteindelijk vrij snel aan het licht. Aan de hand van bestel- of afleveringsbonnen van de verdwenen pakketten kwamen het bedrijf en de politie bij S. aankloppen. In totaal werden er 19 feiten gelinkt aan de beklaagde. Die heeft de feiten ook bekend”, zei de procureur.

Tijdens het onderzoek werd ook zo’n 150 gram cocaïne en cannabis aangetroffen. “De drugs werden ook verkocht aan vrienden om zijn eigen gebruik te financieren”, gaf de aanklager mee.

De feiten werden toegegeven. “Mijn cliënt heeft twee maanden in de cel gezeten. Dat heeft een ernstige impact op hem gehad. Wanneer mijn cliënt door de onderzoeksrechter werd vrijgelaten, heeft hij strikt alle voorwaarden nageleefd. Ook alle gestolen goederen zijn aan bpost terugbezorgd”, zei meester Thiebaut, die voor een probatiestraf pleitte.

Vonnis op 10 oktober.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio