© *

Trend in New York: opvallende modellen op de catwalk

Van een topmodel met een bolle buik tot een catwalk vol transgender modellen en een meisje met het syndroom van Down: sommige defilés tijdens de New Yorkse modeweek kregen meer media-aandacht dan andere omdat er opvallende dames over de catwalk flaneerden. Maar dat is volgens experts niet louter een manier om in het oog te springen in de hoop om meer te verkopen...

vwh

Modejournaliste Veerle Windels ziet twee redenen waarom modemerken meer met opvallende modellen werken. Enerzijds speelt de media-aandacht zeker een rol. “Merken weten dat een unieke toets of een opvallende vrouw op de catwalk meer likes op Instagram zal opleveren en dat er tout court meer over de modeshow zal worden gepraat en geschreven”, zegt ze.

Maar volgens haar is er ook een grote verschuiving aan de gang in de branche. “Het is een vorm van bewustmaken. De Amerikaanse ontwerper Michael Kors zei letterlijk op een persconferentie dat de modewereld diversiteit heeft omarmd, en dat de wereld nu maar moet volgen.”

Toch is er nog wat ruimte voor verbetering op het vlak van ‘inclusief’ zijn. “Het valt op dat er steeds meer modellen met Afrikaanse roots op de catwalk flaneren. Winnie Harlow, het model met een huidziekte is een mooi voorbeeld van die inclusiviteit. En Aziatische modellen waren er altijd. Het enige wat we nog niet vaak zien zijn zwaardere modellen. Ashley Graham is zowat de enige. Zij heeft een campagne die in elke New Yorkse taxi afspeelt. Maar waar blijven de andere volslanke modellen? Het is nog steeds een beetje dubbel.”

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mode & Beauty