Chauffeur van illegale taxi staat in november terecht voor onopzettelijke doding

Foto: BFM

Chauffeur van illegale taxi staat in november terecht voor onopzettelijke doding

Print
Merksem / Schilde -

Voor de correctionele rechtbank van Antwerpen is dinsdag de zaak tegen Saddam E.A uit Merksem ingeleid. De chauffeur van een illegale taxi wordt vervolgd voor de onopzettelijke doding van Didier Bartholomeus (25). Er werd dinsdag met de verschillende partijen overeengekomen om de zaak op 7 november te behandelen.

Didier Bartholomeus uit Schilde had in de nacht van 25 op 26 september 2016 zijn verjaardag gevierd in discotheek The Villa op het Eilandje. Hij had na afloop voor 20 euro een illegale taxi genomen. Bestuurder Saddam E.A. had hem bij de Brug van den Azijn in Merksem uit zijn wagen gezet, omdat Didier zich lastig zou gedragen hebben. De Schildenaar verdween daarna spoorloos.

Chauffeur van illegale taxi staat in november terecht voor onopzettelijke doding
Didier Bartholomeus. Foto: rr

Saddam E.A. bracht de volgende dag de gsm van Bartholomeus naar de politie en zei dat hij die in zijn wagen was vergeten. De jongeman had ook zijn portefeuille achtergelaten, maar die had Saddam E.A. de avond voordien al weggegooid.

Onverantwoord

Het lichaam van Didier werd enkele dagen later uit het Dokske in Merksem gehaald. Hij was verdronken. Uit het onderzoek bleek niet dat de taxichauffeur iets met de dood van Didier te maken had. Hij had de vermoeide twintiger wel op een afgelegen en gevaarlijke plek uit zijn auto gezet, wat onverantwoord was geweest.

Saddam E.A. werd daarom door de kamer van inbeschuldigingstelling naar de rechtbank verwezen voor onopzettelijke doding door een gebrek aan voorzorg of voorzichtigheid en ook voor de bedrieglijke verberging van Didiers portefeuille.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio