Man in levensgevaar na aanval door gallowayrund in natuurgebied Oude Landen

Print
Ekeren -

Een man van 81 is maandag zwaargewond geraakt nadat hij werd aangevallen door een gallowayrund in het natuurgebied de Oude Landen in Ekeren. Hij verkeert in levensgevaar.

De man was met zijn hond aan het wandelen toen hij wellicht rond 16 uur werd aangevallen door een gallowayrund. “Het was omdat zijn hond alleen huiswaarts keerde, dat de familie van de bejaarde man verontrust werd”, aldus de Antwerpse politie. “Ze startte zelf een zoekactie en vonden het slachtoffer wat later in het natuurdomein.”

De man was er erg aan toe en werd met levensgevaarlijke verwondingen opgenomen in het ziekenhuis. Het parket is een onderzoek gestart.

De gallowayrunderen grazen vrij in de Oude Landen, net zoals ze dat ook doen in andere natuurgebieden zoals de Hobokense Polder. Op die manier helpen zij mee het landschap onderhouden.

“Onze bezorgdheid gaat in eerste plaats uit naar het gewonde slachtoffer en zijn familie,” zegt Willy Ibens, beheerder van de Oude Landen. “Als vrijwilligersgroep zijn we erg aangedaan door het incident. De Oude Landen ligt veel mensen in Ekeren na aan het hart. Veel wandelaars komen naar hier voor de rust en de schoonheid.”

“We doen er als beheerder van natuurgebieden alles aan om de veiligheid van wandelaars te garanderen”, klinkt het. “Daarom ook dat we voor begrazing kiezen voor gallowayrunderen. Die staan bekend om hun zachtaardig karakter, en ze worden ingezet voor het beheer van stedelijke natuurgebieden. In de kudde in Ekeren lopen momenteel verschillende kalfjes.”

Aan het natuurgebied Oude Landen staan veeroosters en is er bebording voorzien waarop wandelaars attent worden gemaakt op de aanwezigheid van de dieren. Ook wordt er gevraagd honden aan de leiband te houden en afstand te houden van de grazers.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio