Kijkers reageren geschokt op video waarin jongetje speelt met enorme python

Print

Kijkers reageren geschokt op video waarin jongetje speelt met enorme python Video: KameraOne, ViralHog

Schrik van slangen heeft deze peuter uit Indonesië duidelijk niet. Op amateurbeelden die sinds enkele dagen geleden de ronde doen op het internet, valt te zien hoe het jongetje zorgeloos speelt met een enorme python. Intussen krijgt het filmpje bakken kritiek.

De maker filmde het tafereel eind vorige maand, voor de woning van het jongetje in de provincie Oost-Java. Hij leek zich op geen enkel moment bewust van de mogelijke gevaren. De python mag dan wel geen giftige slang zijn, toch heeft het reptiel al vele dodelijke slachtoffers op zijn geweten. De kaken van het dier zijn bovendien soepel genoeg om een mens volledig in te slikken.

Zo ver kwam het in dit geval gelukkig niet. Integendeel, het leek zelfs alsof er een lieflijk schouwspel aan de gang was. Terwijl de python probeerde om uit de buurt van het jongetje te kruipen, amuseerde de peuter zich rot. Op een bepaald ogenblik nam hij zelfs de kop vast van de slang, die op geen enkel moment aanstalten maakte om toe te slaan.

De beelden kwamen enkele dagen geleden op YouTube terecht, waar ze inmiddels tienduizenden keren zijn bekeken. Een stortvloed aan onthutste reacties bleef niet lang uit. “Die jongen mag van geluk spreken dat de python al had gegeten”, klonk het onder meer. “De ouders moeten opgesloten worden hiervoor, dit is werkelijk schokkend.”

Nu in het nieuws