Kwart Vlamingen vraagt extra rijstroken op E313

Themabeeld. Foto: Karel Hemerijckx

Kwart Vlamingen vraagt extra rijstroken op E313

Print

Een kwart van de Vlamingen denkt dat één of twee extra rijstroken de oplossing is voor de dichtslibbende E313 Hasselt-Antwerpen.

Dat blijkt uit een enquête bij duizend Vlamingen van onderzoeksbureau iVOX in opdracht van werkgeversorganisatie Voka Limburg. Het verkeer uit Limburg naar Antwerpen staat in de Kempen stil op de E313 omdat die snelweg oververzadigd is.

Door de resultaten van de enquête herhaalt werkgeversorganisatie Voka haar pleidooi voor de verdubbeling van het aantal rijstroken (naar twee keer vier) op de E313.

Daarin wordt ze bijgestaan door 25% van de ondervraagden. Verder wil 34% het vrachtverkeer inperken om de ergernissen op de E313 weg te werken, terwijl één op de zeven het gebruik van bedrijfswagens wil ontmoedigen.

Opmerkelijk: één op de vijf ziet momenteel geen enkel alternatief om de wagen voor verplaatsingen op deze autosnelweg thuis te laten.

De werkgeversorganisatie herhaalt ook haar pleidooi voor de invoering van rekeningrijden. Dan betaalt de bestuurder naargelang van het aantal kilometers dat hij aflegt.

Verkeer Antwerpen: Actuele verkeersinformatie en reistijden op de Antwerpse Ring en aansluitende snelwegen.

Meer nieuws