Politie zet in op lokale drugsoverlast: zes arrestaties en heel wat inbeslagnames

De politie nam naast drugs ook een aanzienlijke hoeveelheid cash geld in beslag. Foto: Lokale Politie Antwerpen

Politie zet in op lokale drugsoverlast: zes arrestaties en heel wat inbeslagnames

Print
Antwerpen -

De Antwerpse lokale politie heeft bij drie gerichte acties verschillende drugsdealers opgepakt. Er werd ook heel wat drugs en geld in beslag genomen. Verschillende verdachten zijn door de onderzoeksrechter aangehouden.

Afgelopen donderdag organiseerde het wijkonderzoeksteam van de wijk City, zijde Antwerpen en Borgerhout, een gecoördineerde actie om de overlast aan te pakken die voortvloeit uit drugsgerelateerde feiten. “Tijdens het toezicht viel het oog van de onderzoekers op een man die zich verdacht gedroeg”, zegt de Antwerpse politie in een persbericht. “De man verplaatste zich op een fiets. Na de man korte tijd onder toezicht te hebben geplaatst, werd overgegaan tot controle.”

De verdachte vluchtte weg en gooide tijdens zijn vlucht een aantal zaken op de grond. Wat verder kon hij door de politie staande gehouden worden. Ook bij hem thuis werd een huiszoeking verricht. “Daar werd nog een tweede verdachte aangetroffen en verschillende zaken die wijzen op de verkoop van drugs”, klinkt het.

Heroïne

Er werd 313 gram heroïne, 81,5 gram cocaïne en 120 gram mengmiddel gevonden, alles samen goed voor een straatwaarde van 13.000 euro. Daarnaast nam de politie ook verpakkingsmateriaal, een weegschaal, een bivakmuts en mobiele telefoons in beslag. De verdachten, twee mannen van 35 en 61 jaar, werden gearresteerd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De 35-jarige verdachte werd door de onderzoeksrechter aangehouden.

Bij een gelijkaardige actie op zaterdag volgde de politie een verdachte transactie. Eén van de verdachte werd meteen staande gehouden. Al snel bleek dat hij net heroïne gekocht had van de andere man. Zowel de koper als de verkoper werden gearresteerd.

“Tijdens een huiszoeking bij de verkoper werd nog net geen halve kilo heroïne gevonden”, aldus de politie. “De drugs werden net als een grote hoeveelheid cash geld in beslag genomen. De koper van 48 en de verkoper van 46 werden gearresteerd en kwamen bij de onderzoeksrechter. De verkoper werd door de onderzoeksrechter aangehouden.”

XTC

Ook het wijkonderzoeksteam Oost (Deurne en Berchem) kon een dealer van de straat halen. “Het team kreeg de afgelopen tijd een aantal klachten binnen over een woning waarvan vermoed werd dat er drugs verhandeld werd”, zegt de politie. “Er werd kortstondig toezicht georganiseerd en wat later werden bij de huiszoeking drugs aangetroffen: meer dan 550 XTC-pillen, meer dan 2,5 kilogram speed en bijna 110 gram cannabis. Ook verpakkingsmateriaal, gsm-toestellen en 750 euro cash werden in beslag genomen.”

De twee verdachten, een man van 41 en een vrouw van 35 die aanwezig waren in de woning, werden gearresteerd. De 41-jarige verdachte werd door de onderzoeksrechter aangehouden.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio