Verkiezingen 2018 - Zandhoven

N-VA wil 40 jaar alleenheerschappij CD&V doorbreken

Print

N-VA Zandhoven, met centraal (blauw shirt) lijsttrekker Pieter Helsen. Foto: kma

Zandhoven -

N-VA Zandhoven, de grootste uitdager van CD&V Zandhoven op 14 oktober, stelde haar lijst voor aan de molen. Pieter Helsen is de verwachte lijsttrekker, Bart Van den Bergh duwt de lijst. Beiden zetelen nu ook al.

Nieuwkomers zijn onder meer Monique Suls, Eva Smet, Viviane Van Laer, Emily Sterckmans, Dieter Stulens (zoon van Vlaams Belang-gemeenteraadslid Paul Stulens) en Ward Peeters. Ward (27) en Dieter (41) wonen allebei in de Veerstraat in Viersel, een straat die door sluipverkeer en snelrijders wordt geplaagd. Ward was ook lang actief bij Chiro Viersel. “Ik ondervond dat jeugdverenigingen uit de kleine deelgemeenten niet dezelfde behandeling krijgen als die uit Zandhoven.”

Roel De Beuckeleer en Conny Van den Heuvel komen niet meer op. N-VA heeft nu zeven zetels. Zes jaar geleden kon de partij net niet de absolute CD&V-meerderheid breken. “Ditmaal willen we meebesturen”, zegt Pieter Helsen. “Na veertig jaar eenzijdig bestuur is dit nodig, denk maar aan de Lammerenberg en de windturbines in Viersel en Massenhoven die ons nog boven het hoofd hangen.”

Verkiezingsnieuws