Verkiezingen 2018 - Antwerpen

Kris Peeters over met heroïne betrapte CD&V-kandidaat: “Hij hoort niet thuis op onze lijst”

Print

Video: ATV

Antwerpen / Ekeren -

Rediart Cankja, de Antwerpse CD&V-kandidaat die in Frankrijk werd betrapt met 3 kilo heroïne, is aangehouden op verdenking van drugshandel. Dat meldt de partij van Kris Peeters in een persbericht.

“We hebben van het federale parket via de minister van justitie de bevestiging gekregen dat Rediart Cankja aangehouden is op verdenking van drugshandel”, aldus Peeters. “Met deze bevestiging is voor ons duidelijk dat deze man niet thuis hoort op onze lijst. Hij zal geen kandidaat zijn voor de stad, noch voor het district Ekeren.”

Cankja, CD&V-kandidaat voor de gemeenteraad Antwerpen en het district Ekeren, werd begin vorige week gearresteerd in Frankrijk voor drugshandel. In de auto van een Kosovaarse vrouw die hij vergezelde zat drie kilo heroïne verstopt. Volgens de politie waren de drugs waarschijnlijk bedoeld voor de Zwitserse markt.

Kris Peeters liet vandaag in Gazet van Antwerpen weten dat hij Cankja niet kende. “Wij hebben 55 kandidaten en daarnaast zijn er nog al de kandidaten in de districten. Dat is heel veel volk. Ik betreur dit ten zeerste. Maar spijtig genoeg kan dit gebeuren.”

Schellekens

CD&V Antwerpen heeft al een nieuwe kandidaat op de lijst gezet. “Hugo Schellekens zal als geëngageerde inwoner van Ekeren op de 46ste plaats staan voor de Antwerpse stadslijst. In het district Ekeren bekleedt hij de tiende plaats.”

Vervanger Hugo Schellekens is volgens CD&V “een man met een hart voor de stad, Ekeren en zijn inwoners” die de Antwerpse politiek al jaren op de voet volgt en een grote dossierkennis heeft.

Verkiezingsnieuws