Verkiezingen 2018 - Zandhoven

© kma

Pieter Helsen trekt lijst N-VA, Bart Van den Bergh duwt

N-VA Zandhoven stelde zaterdag aan de windmolen van Pulderbos zijn lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezing voor.

Kristin Matthyssen

"Onze partij is de voorbije jaren zowel in ledenaantal als op bestuurlijk vlak enorm gegroeid", zei Helsen. Exacte aantallen mogen vanuit het partijbestuur niet vrijgegeven worden "We hebben een duidelijk beeld van het reilen en zeilen in onze gemeente. We zijn dan ook klaar voor de volgende stap, het daadwerkelijk uitvoeren van onze ideeën op bestuurlijk niveau", zegt lijsttrekker Pieter Helsen. "We willen de absolute CD&V-meerderheid breken en mee besturen. Veertig jaar eenzijdig beleid laat zijn sporen na. N-VA Zandhoven heeft een duidelijk beeld voor ogen voor de toekomst van Massenhoven, Pulderbos, Pulle, Viersel en Zandhoven. Geen stiefmoederlijke behandeling voor de deelgemeenten meer. En laat ons ook Nederviersel en Lammerenberg niet vergeten."

Als programmapunten noemt N-VA onder meer betere ondersteuning van ouderen die thuis en in eigen gemeente willen blijven wonen, met zowel professionele zorg als mantelzorg uit eigen omgeving. De partij wil ook voldoende, flexibele en betaalbare kinderopvang, met in de zomervakantie elke werkdag een kwalitatieve en betaalbare speelpleinwerking.

"We streven ook naar een bruisend verenigingsleven in alle deelgemeenten en zullen de subsidies verhogen en voorzien de nodige infrastructuur en logistieke steun. Op ruimtelijk vlak moet het groene Kempens karakter versterkt worden door gerichte subsidiëring van kleine landschapselementen, bomenrijen en bloemenweides stimuleren. Zandhoven zal een bijenvriendelijke, groene gemeente zijn gebaseerd op een degelijk bermbeheer- en bomenplan."

Op veiligheidsvlak wil N-VA een herdefiniëring van de BIN’s (Buurt informatie netwerken) en investeren in meer ANPR-camera’s en betere infrastructuur voor de politiediensten.

Ook het weren van sluipverkeer en snelrijders is een punt. Dieter Stulens (zoon van VB-gemeenteraadslid Paul Stulens) en Ward Peeters wonen allebei in de Veerstraat in Viersel. "Geluidsschermen, de gelijke behandeling van verenigingen in de kleine deelgemeenten tegenover in hoofdgemeente Zandhoven: wij willen ons inzetten voor wat er leeft in de kleine deelgemeenten. Ik denk niet dat de huidige vertegenwoordigers dat altijd even goed aanvoelen. Bovendien is het belangrijk om er ook echt naar te handelen", zeggen Stulens en Peeters. Of Stulens' politieke keuze voor N-VA thuis voor discussies zorgt, vermits zijn vader voor Vlaams Belang zetelt in Zandhoven? "Nee, ik zit nog aan de rechterzijde, en bovendien wordt er in alle families wel eens rond politiek gediscussieerd, dat is gezond. Je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn."

N-VA Zandhoven wil ook af van wat de partij de ‘ons-ken-ons’ beleidscultuur in Zandhoven noemt. Of Pieter Helsen schrik heeft voor het gat dat gevallen is na het vertrek van Geert Van Laer, het groot stemmenkanon van N-VA bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen? "Nee, helemaal niet. We zijn er klaar voor."

1. Pieter Helsen, Massenhoven

2. Monique Suls, Pulderbos

3. Tom Van Bergen, Pulderbos

4. Ward Peeters, Viersel

5. Oliver Vertruyen, Pulle

6. Nathalie Vertruyen, Massenhoven

7. Joris Peeraer, Pulle

8. Bruno Van Leuvenhaege, Zandhoven

9. Eva Smet, Massenhoven

10. Jan de Rooij, Pulderbos

11. Martine Ghielens, Pulle

12. Dieter Stulens, Viersel

13. Paul Nagels, Massenhoven

14. Emily Sterkmans, Massenhoven

15. Marijke Lambrechts, Zandhoven

16. Luc Snauwaert, Zandhoven

17. Marleen Hallemans, Pulderbos

18. Gerda Petit, Viersel

19. Viviane Van Laer, Zandhoven

20. Rita Schauwvlieghe, Viersel

21. Werner Van Nuffelen, Pulderbos

22. Annick Van Trier, Viersel

23. Bart Van den Bergh, Zandhoven

Verkiezingsnieuws

Aangeboden door onze partners