Dries Van Langenhove van Schild & Vrienden zoekt geld voor zijn verdediging

Foto: phu

Dries Van Langenhove van Schild & Vrienden zoekt geld voor zijn verdediging

Print

“De media, justitie en politiek voeren de strijd op”, schreef Dries Van Langenhove afgelopen weekend op Facebook. In de post roept hij op om geld te storten op de rekening van Schild & Vrienden, de studentenclub die vorige week zwaar onder vuur kwam te liggen na een onthullende ‘Pano’-reportage. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Schild & Vrienden kan financiële steun gebruiken, postte Van Langenhove op Facebook. “Om ons juridisch te verdedigen tegen het systeem hebben wij advocaten die ons bijstaan. Dat brengt uiteraard grote kosten met zich mee, die wij als jonge beweging niet kunnen dragen zonder uw hulp.”

Het leverde de Schild & Vrienden-oprichter zowel kritiek als lof op. Veel mensen uiten hun ongenoegen met de blootgelegde racistische kant van zijn studentenclub door hem de huid vol te schelden op sociale media, maar tientallen mensen zeggen ook hem te steunen. Zo reageerden meerdere sympathisanten op zijn post met de belofte geld te zullen storten.

Geweer

Van Langenhove blijft zich intussen voortdurend verdedigen tegen de kritiek - iets wat medestanders hem afraden - en kwam afgelopen weekend plots terug op een foto van enige tijd geleden waarop hij met een machinegeweer staat te blinken op een foto. “Deze foto moet jullie doen geloven dat Schild & Vrienden bewapent voor een burgeroorlog. In realiteit werd deze foto gemaakt toen ik eenmalig op reis ging schieten in een toeristenpark voor vrijgezellenfeestjes”, schreef de oprichter van de club, die zegt geen wapen te bezitten en dat nooit gedaan te hebben.

“Ik ben monddood gemaakt”, zei Van Langenhove vrijdag nog, toen de politie een huiszoeking deed in zijn huis. De speurders namen toen zijn computer in beslag om alle documenten erop te kunnen bestuderen. Volgens de voorzitter van Schild & Vrienden zullen ze daar niets bezwarend op vinden.

Nu in het nieuws