Dit artikel is exclusief voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

ANALYSE. “Alleen een sterke prestatie tegen KVM kan de voorzichtig opkomende donderwolken boven het Kiel weer verdrijven”

Foto: BELGA

ANALYSE. “Alleen een sterke prestatie tegen KVM kan de voorzichtig opkomende donderwolken boven het Kiel weer verdrijven”

Net als na de bekerpartij tegen Geel hekelde Stijn Vreven op de persbabbel in Roeselare het gebrek aan grinta van zijn spelers. Het is het toverwoord waarmee de coach van Beerschot Wilrijk de mindere prestaties van zijn team wil verklaren. Hij schuwt zijn verantwoordelijkheid niet, want hij beseft dat hij – en hij alleen – zijn spelers voor élk duel in deze onvoorspelbare reeks op scherp moet krijgen.

LEES OOK. Eerste nederlaag voor Beerschot Wilrijk in 1B: weinig voetbal, amper kansen

Maar de laatste weken rijzen er niet alleen vragen over de wedstrijdbeleving van zijn spelers. We moeten ook de tactische keuzes, zowel qua veldbezetting als qua namen op het blad, in vraag durven stellen. De platte 4-4-2 met twee controlerende, maar weinig creatieve middenvelders als De Mets en Van Hyfte pakte op Schiervelde niet goed uit. Vreven stuurde halfweg nog goed bij, maar toen was het kalf al half verdronken ...

Exclusieve artikels voor abonnees

Sportartikels voor abonnees