Heist wordt door Thes op zijn nummer gezet

Print
Twee speeldagen ver en Heist heeft nog geen enkel punt, en het heeft ook nog niet gescoord. Tegen nieuwkomer Thes kon een zware 0-4 nederlaag niet worden voorkomen.

Heist 0 - Thes 4

Een scenario om van te huiveren voor de thuisploeg. Na twintig minuten flikkerde al 0-3 op het scorebord. Een licht afgeweken bal van Moutawakil, een vrijschop van Oris en een rake treffer van Battista. Heist kroop recht, al was dat met heel veel moeite en met nauwelijks doelgevaar. Coach Karel Keleman hield na de rust Wijns en Adesanya in de kleedkamer voor Frix en Verbist.

Maar ook in de tweede helft kon de gastheer het tij niet keren. De verdedigers van Thes werden niet verontrust, de openingen werden door de Heistenaren niet gevonden. De tweede helft was eigenlijk een maat voor niets. Oris scoorde nog een tweede keer. Rond het uur verdween Claes naar de kant voor de meer aanvallend geïnspireerde Benhamou. Net als vorige week in Rupel Boom (3-0) kon Heist nu een zware nederlaag niet ontlopen.

Regnier (kuit) speelde niet, net als Engelen (pols) en Alaerts (verrekking). In de slotfase kregen Benhamou en Verwerft een gele kaart. Volgende zaterdag trekt Heist naar Oudenaarde, op jacht naar de eerste broodnodige punten. "Nu moeten we geen grote verhalen ophangen, maar is werken de boodschap", dat was de scherpe analyse van coach Karel Keleman en de meest te onthouden quote op de persbabbel.

 

Meer voetbalnieuws