Molenberghs en Vermeiren trekken scheve situatie recht voor Lierse Kempenzonen

Foto: kugu

Molenberghs en Vermeiren trekken scheve situatie recht voor Lierse Kempenzonen

Print

Lierse Kempenzonen heeft zijn eerste driepunter van het seizoen beet. De Pallieters keken in Geel halfweg tegen een achterstand aan, maar trokken in een sterke tweede periode de situatie nog helemaal recht na een goal van Molenberghs en een dubbelklapper van Vermeiren.

In vergelijking met de opener één week eerder tegen Knokke wijzigde coach René Trost zijn elftal op vier posities. Schops en Molenberghs depanneerden noodgedwongen voor de geblesseerden Nelissen en Da Silva, maar verder nam ook Janssen de plaats in van Maus op het middenveld en kreeg Bastiaens achterin de voorkeur op Van der Veken. Bij ASV Geel hapte Martin Suarez een eerste basisplaats en liep met Ibrahim El Ansri een voormalig Lierenaar bij de elf.

Voor beide teams was het op De Leunen de zoektocht naar een eerste driepunter van het seizoen, maar aanvankelijk waren het toch voornamelijk de bezoekers die de grootste honger toonden. Zo zoefde een kopbal van Buyens meteen over de balk en moest de Geelse gevarendriehoek nog een keer opgesteld worden om de onvermijdelijke Vermeiren van de openingstreffer te houden.

Schwalbe?

De thuisploeg reageerde met een prik van Lumanza en halfweg smeekte Bernardinho om een strafschop voor iets dat al te nadrukkelijk naar een schwalbe rook. In het derde kwartier kwam de partij wel onder stoom. Zo moest Dautzenberg eerst een knappe vrijschop van Molenberghs uit de benedenhoek ranselen en klom Vermeiren net niet hoog genoeg om de rebound in doel te knikken. En viel de treffer minuten later aan de overzijde, waar Nakhid een voorzet van Van Geet onhoudbaar tegen de touwen joeg. Jawel, alweer een kopbaldoelpunt dat Lierse Kempenzonen nekte en dan nog van Panagiotis Nakhid, Zoon van David Nakhid, die als would-be kandidaat-overnemer Lierse SK in mei nog mee richting afgrond had geleid.

Afzwaaier

Lierse Kempenzonen moest dus vol aan de bak na rust en stelde thuisgoalie Dautzenberg ook meteen op de proef met een afzwaaier van Janssen. De prelude tot de gelijkmaker zou het worden, nadat Kuijlaars zich op het uur doorzette in de zestienmeter en Molenberghs de 1-1 tegen de touwen joeg. De Nederlandse winger lustte er wel pap van en leek nauwelijks twee minuten later Meeus een tweede treffer voor te schotelen. Die kwam echter een voetlengte te kort om binnen te schuiven.

Uitstel zou het worden, nadat de bal een kwartier van het einde na hoekschop wat gelukkig voor te voeten van Vermeiren viel en die de Pallieters alsnog richting hemel kon schieten. Zeven minuten voor sluitingstijd mochten de boeken helemaal dicht. De pas ingevallen Boulaouali bediende Vermeiren, die met het hoofd over Dautzenberg in doel lobde.

ASV GEEL: Dautzenberg, Verbeek, Matarrese, Vanderheyden, Van Geet, Hoebregs (81’ Thuys), El Ansri, Nakhid, Bernardinho (70’ Merabai), Lumanza (86’ Thijskens), Martin Suarez.

LIERSE KEMPENZONEN: Geens, D’Onofrio, Wils, Bastiaens, Schops, Janssen, Buyens, Meeus (75’ Boulaouali), Molenberghs (83’ Sols), Kuijlaars, Vermeiren (91’ Ansoms).

DOELPUNTEN: 37’ Nakhid 1-0, 61’ Molenberghs 1-1, 74’ Vermeiren 1-2, 82’ Vermeiren 1-3.

GELE KAARTEN: 38’ Verbeek, 57’ Bastiaens, 77’ Kuijlaars, 80’ Vermeiren.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Dhont.

Molenberghs en Vermeiren trekken scheve situatie recht voor Lierse Kempenzonen
Foto: kugu
MEER VOETBALNIEUWS