Verkiezingen 2018 - Antwerpen 2060

© Open Vld

Open Vld Antwerpen verzamelt 100 kg zwerfvuil in één uur tijd

Open Vld Antwerpen is zaterdag met een ploeg van zestien personen een uur zwerfvuil gaan ruimen in Antwerpen-Noord, bijgestaan door ‘10 minutes a day’-kopman Jean-Paul Meus en ‘Boogie Boy’.

doro

“Zwerfvuil is een enorm probleem in Antwerpen en zeker in ‘den 2060’. Bewoners en bezoekers van de buurt klagen steen en been en ondertussen blijven de straten er vervuild bij liggen’, schrijft Open Vld in een persbericht.

In het kader van de ‘war on zwerfvuil’ die kandidaat-burgemeester Philippe De Backer voorstelt, stroopten de Antwerpse liberalen zelf de mouwen op. Op een uur tijd verzamelden ze twaalf volle zakken zwerfvuil, goed voor ongeveer 100 kilogram zwerfvuil.

Er werden ook negen meldingen gedaan van grof sluikstort, zoals bijvoorbeeld een televisiescherm.

War on zwerfvuil

“Er waren vorig jaar 50.300 meldingen van sluikstorten of 138 meldingen per dag. Het opruimen van afval kost de stad zo’n 25 miljoen euro”, meldt de partij. “Als de straten proper zijn, dan kunnen we met dit geld twee nieuwe scholen bouwen en het project A’REA 2020 voor vijf jaar financieren”, zegt De Backer.

Er is volgens De Backer een stevig repressief luik nodig. “Het is nu toch allemaal wat te soft”, vindt hij. “De pakkans moet groter zijn en dit door het nog efficiënter inzetten van camera’s in wijken met een grote problematiek van sluikstorten.”

World Clean Up Day

Op 15 september is het World Clean Up Day. Daarom gaat een ploeg van Open Vld in ieder Antwerps district die dag aan de slag om het vuil zelf op te ruimen in de hoop zo het goede voorbeeld te geven.

Verkiezingsnieuws