Piloot laat veertig pizza’s leveren voor passagiers in vliegtuig met vertraging

Foto: AFP

Piloot laat veertig pizza’s leveren voor passagiers in vliegtuig met vertraging

Print

Hotels zoeken om te overnachten, aansluitende vluchten omboeken… Nadat een vlucht van Los Angeles naar Dallas een tussenlanding had gemaakt door het slechte weer, dachten de passagiers dat het een lange nacht zou worden. Maar daar dacht de piloot anders over. Om alles wat aangenamer te maken, liet hij veertig pizza’s bezorgen op het vliegveld.

De piloot had voor de 159 passagiers van vlucht 2354 van American Airlines een grote bestelling geplaatst bij de lokale pizzakoerier Papa John. Hij liet maar liefst veertig pizza’s leveren op het vliegveld.

De gezagvoerder ging nadien zelf met de maaltijden naar de wachtende passagiers. Luchthavenmedewerker Josh Raines kon er een filmpje van maken. “Wat een man, wat een man”, is daarop te horen. “Ik geloof niet dat ik zoiets al ooit gezien heb.”

Ook de piloot reageerde later nog: “Dit was een teamprestatie. Mijn copiloot was bezig met hotelreserveringen, de stewardessen gingen rond met water, sap en frisdrank voor alle passagiers. Bedankt aan iedereen die geholpen heeft!”

Het toestel kon uiteindelijk vrijdagochtend de reis naar Dallas vervolgen.

MEEST RECENT