Nieuwe cultuurtempel Het Predikheren opent al even de deuren

Het Predikheren, de nieuwste sensatie in cultureel Mechelen, staat de komende drie weekends even open voor het grote publiek. In het najaar van 2019 moet het project met een nieuwe thuishaven voor de stedelijke bibliotheek helemaal klaar zijn.

Sven Van Haezendonck

Een magnifieke monumentale zolder als schatkamer voor boeken, begeesterende kloostergangen, grootstedelijke allures. De nieuwe culturele hotspot in het voormalige 17de-eeuwse Predikherenklooster in de Goswin de Stassartstraat heeft het allemaal. Na decennia leegstand en verkrotting investeerde Mechelen met steun van de Vlaamse overheid 25 miljoen euro in het project. "Tot nog toe de grootste culturele investering ooit in onze stad. De werking van onze bibliotheek en het cultuurcentrum hebben hier alle ruimte", zegt burgemeester Bart Somers (Open Vld).

Vrijdag konden de eerste genodigden kennismaken met Het Predikheren en zowat iedereen was onder de indruk. Deze maand opent het complex drie weekend op rij de deuren. "Zo kan iedereen al even proeven van de troeven van dit monument", stelt Somers. Zo is Het Predikheren dit weekend de uitvalsbasis voor Jazz@home en staat het zondag ook open voor de Open Monumentendag. Tijdens het weekend van 15 en 16 september wordt Het Predikheren als culturele trekpleister belicht en het laatste weekend van 22 en 23 september als literaire trekpleister.

Alle info op www.hetpredikheren.be

Foto's Gil Plaquet

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio