© stad antwerpen

Toekomstige fietsostrade van Lier naar Antwerpen

Twee nieuwe fietsbruggen over Ring en Singel op komst

Twee nieuwe fietsbruggen moeten ervoor zorgen dat de fietsostrade vanuit Lier beter aansluit op het station van Berchem. Als alles volgens plan verloopt, start de bouw van de bruggen in 2021.

De fietsostrade van Mechelen naar Antwerpen heeft al een brug over de Singel. Die werd in mei geopend. Als vervolg daarop willen de stad en de provincie Antwerpen ook een rechtstreekse fietsostrade tussen Antwerpen en Lier.

“We willen deze fietsostrade, die eindigt aan het Ringfietspad, verlengen tot aan Berchem Station en het Singelfietspad”, zegt de schepen van Mobiliteit, Koen Kennis (N-VA).

De nieuwe fietsostrade sluit bij de Saffierstraat aan op het bestaande Ringfietspad. Via een nieuwe fietsbrug, naast de spoorwegbrug over de Ring, een fietspad langs Post X en een tweede nieuwe fietsbrug over de Singel, moeten fietsers in de toekomst zonder hindernissen de stad in kunnen rijden.

“We hebben opdracht gegeven om een onderzoek uit te voeren naar de technische haalbaarheid voor twee nieuwe bruggen op deze locaties. Ze zijn belangrijk om het verkeersknooppunt aan Berchem Station te verbeteren”, zegt Koen Kennis.

Het is de bedoeling dat de bouw van de bruggen begint in 2021. Daar is 5 miljoen euro voor vrij­gemaakt.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio