Shishabar en café moeten dicht wegens drugshandel

Shishabar Diamond Lounge op de Kipdorpvest. Foto: Patrick De Roo

Shishabar en café moeten dicht wegens drugshandel

Print
Antwerpen / Borgerhout -

Twee cafés aan de Kipdorpvest in Antwerpen en aan het Moorkensplein in Borgerhout moeten tijdelijk de deuren sluiten. Wegens drugshandel moeten ze respectievelijk zes weken en twee maanden dicht.

Shishabar Diamond Lounge

Naar verschillende klachten van overlast, gaande van lawaai tot meldingen van drugsverkoop, controleerde de politie de shishabar Diamond Lounge aan de Kipdorpvest.

Ze kon vaststellen dat er 19 klanten aanwezig waren. De zaakvoerder, gekend bij de politie, kwam ter plaatse. Acht klanten waren ook gekend bij de politie voor druggerelateerde feiten. Vijf ervan waren in het bezit van grote sommen geld en hadden meerdere gsm-toestellen. Een andere klant was in het bezit van verpakkingen met restanten van cocaïne, twee hadden cocaïne bij en vier mensen verbleven illegaal in het land.

Het was niet de eerste keer dat dergelijke feiten werden vastgesteld in het café. De Diamond Lounge werd gerechtelijk verzegeld en is nu zes weken dicht. Eind 2015 vielen een zevental mannen binnen in de shishabar, bewapend met hamers en een pistool.

Café The Lords

De politie had al enkele meldingen gekregen over drugshandel in The Lords op het Moorkensplein, daarom werd het café geobserveerd.

Shishabar en café moeten dicht wegens drugshandel
Foto: Google Street View

De politie kon vaststellen dat minstens vier personen zich verdacht gedroegen. Ze werden gearresteerd voor drugsbezit en verkoop van verdovende middelen. Eén persoon verbleef ook illegaal in het land.

De zaak werd doorzocht en de politie stelde voor één aanwezige een proces-verbaal op wegens zwartwerk/sluikwerk. Tijdens de doorzoeking werd er cocaïne aangetroffen en verpakkingen met restanten van drugs. Verder bleek dat er ook in de rookruimte van het café drugs werden gebruikt.

Het café werd gerechtelijk verzegeld en is nu twee maanden dicht.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio