© Gil Plaquet

Mechelse stadslijst wil tweede nationaal park in Vlaanderen uitbouwen

Een delegatie van de stadslijst Vld-Groen-m+ vrijdagmorgen de ambitie uitgesproken om in het Mechelse het tweede nationaal park van Vlaanderen uit te bouwen. De politieke fractie wil dat doen door bestaande groene zones met elkaar te verbinden.

Sven Van Haezendonck

De stadslijst lanceerde de campage 'Ik kies voor de natuur' niet toevallig op de Sint-Romboutstoren. "Omdat je van op de toren heel goed het groene gebied rond de stad kan zien", zegt lijstduwer Kristof Calvo.Onder impuls van kandidaten Bert Delanoeije, Tine Van den Brande en Patrick Princen is het project voor een nationaal park uitgewerkt.

Dat willen ze doen door in de volgende bestuursperiode samen met natuurorganisaties minstens 200 hectare nieuwe natuur in het gebied te verwerven, door de aanleg van ecoducten en door het wegnemen van barrières. "Om zo op termijn in het centrum van Vlaanderen tot een nationaal park van meer dan 2.000 hectare te komen, van Boortmeerbeek tot in Willebroek", legt Calvo uit. Het sluitstuk moet een onthaalcentrum worden met 100.000 bezoekers per jaar.

Het initiatief is opvallend omdat het stadsbestuur de jongste weken nogal onder vuur ligt in de strijd om het behoud van een bos in het Plopsaqua-dossier.

.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners