Nieuw viaduct (R6) aan nieuw ziekenhuis gaat vanavond open

Het nieuwe viaduct (R6) over de Liersesteenweg in Sint-Katelijne-Waver, op de grens met Mechelen, gaat vanavond open voor het verkeer. Daarmee verdwijnt een gitzwart kruispunt, net op tijd ook voor de opening van de nieuwe campus van het AZ Sint-Maarten.

Sven Van Haezendonck

Het kruispunt was na meer dan 40 jaar dienst danig verouderd. Er vonden ook verschillende dodelijke ongevallen plaats. Jarenlang was er sprake van een fly-over. "Een gitzwart verkeersknooppunt is eindelijk verdwenen", zegt Tom Ongena (Open Vld), schepen voor Mobiliteit in Sint-Katelijne-Waver.

In een jaar tijd hebben het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) van de Vlaamse overheid en de aannemer de klus geklaard, een investering van 9 miljoen euro. Katelijns burgemeester Kristof Sels (N-VA) en zijn Mechelse collega Bart Somers (Open Vld) doopten het complex vrijdagmiddag symbolisch met een fles Gouden Carolus.

Volgend jaar nog een brug

Door de bouw van het viaduct worden de verkeersstromen van de Mechelse ring (R6) en de Liersesteenweg van elkaar gescheiden. Al is het op de afwerking van het wegdek onder de brug wel nog wachten tot eind deze maand. Vanaf vanavond kan verkeer tot midden september ook niet meer via de Liersesteenweg vanuit Mechelen naar Sint-Katelijne-Waver. De omleiding loopt via het kruispunt met de Antwerpsesteenweg. Daar start volgend jaar de bouw van een viaduct.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio