Brouwerij Duvel Moortgat plant ‘Duvelse bomen’ in België en Afrika

Foto: BELGAIMAGE

Brouwerij Duvel Moortgat plant ‘Duvelse bomen’ in België en Afrika

Print
Puurs -

Op initiatief van minister Schauvliege sluit Duvel Moortgat samen met acht andere brouwerijen een Green Deal met de Vlaamse overheid. De ondertekenaars van de Green Deal Brouwers engageren zich om het waterverbruik bij het bierbrouwen te verminderen tegen 2022. Daarnaast maakte Duvel bekend dat het de komende drie jaar € 100.000 per jaar investeert in herbossingsprojecten in Afrika en België.

“Om haar steentje bij te dragen aan een betere en meer duurzame toekomst, investeert Brouwerij Duvel Moortgat de eerstkomende drie jaar alvast €100.000/jaar in de herbossingsprojecten van WeForest en BOS+ in België en Afrika (Zambia)”, zo laat Duvel weten in een persbericht.

“Met deze investering kunnen die organisaties dit jaar al 128 hectare – dat zijn zo’n 250 voetbalvelden! –nieuwe bossen planten. De ‘Duvelse bomen’ in deze vakkundig geplante bossen halen overtollige CO2 uit de lucht, en werken verkoelend om de temperatuurstijging van de aarde tegen te gaan. In Zambia zijn de projecten ook nadrukkelijk gekoppeld aan kwalitatieve, lokale tewerkstelling.”

Daarnaast tekende Duvel Moortgat vandaag in Brussel de Green Deal Waterverbruik, waarmee ze zich verder engageren om concrete initiatieven te nemen om duurzaam met water om te springen in het volledige brouwproces.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio